1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
previous arrow
next arrow

Ahaspokuna bushwalk vakantie Sri Lanka

Ons ‘all-suite’ tentenkamp in de afgelegen wildernis, biedt een unieke, luxe, wilderniservaring in Sri Lanka.

Ontspan; relax; deel uw eigen tijd in. Leer uzelf en uw reisgezelschap weer opnieuw kennen.  Geniet van complete verwenning - in de natuur...

Welkom in 2260 hectaren verborgen en ongerepte wildernis op 586 meter hoogte, een gebied ontstaan door de samenvoeging van een historische schuilplaats (die gebruikt werd tijdens de revolutie van 1817) en 200 km2 beschermd bosgebied.

Dit exclusieve tentenkamp met slechts 3 suite tenten, voor een verblijf doet u spannende ervaringen op terwijl u van comfort geniet, in de afgelegen wildernis - een omgeving waar om elke hoek nieuwe ontdekkingen lonken.

Uw smaakvol, uniek ingerichte tent is omgeven door een 10,000 m2 prive-ruimte met een hemelbed onder de sterrenhemel en een Bush Bath in de buitenlucht met uitzicht over de graslanden.

Smetteloze service, Sri Lankaanse culinaire hoogstandjes en zover u kijken kunt natuurschoon dat u verder nergens in het land vindt, vormt de maatstaf voor het ware leven in de wildernis.  

 

 

OPERATIONAL  GUIDELINES:  COVID-19 READINESS  Know More

 

ERVARING VAN UW LEVEN

Wij bieden u een exclusieve, besloten, bushwalk- en wilderniservaring die uniek is in Sri Lanka. Onze prijzen zijn inclusief maaltijden, accommodatie, koffie & thee, drankjes, de wandelingen en overige activiteiten.. . . Read More

 

Waarin Ahaspokuna zich onderscheidt van andere accommodatie

 

 

1. Een uitgestrekt terrein met ongekende beslotenheid

Wij bieden u een prive terrein van 10,000 m2; daarmee is Ahaspokuna waarschijnlijk het grootste wildlife kamp, lodge, hotel of ander type accommodatie, in Sri Lanka.

Binnen dit ruime terrein, vind u ruimschoots leefruimte met gezellige prive plekjes om te lezen, te relaxen, te mediteren, of yoga te doen. Maar wat Ahaspokuna onderscheidt van andere accomodatie in Sri Lanka, is het sterren hemel bed and de bush badkuip die bij ieder tentonderkomen inbegrepen is.Lees meer..

 

2. De aller-eerste “Suite Tent” in Sri Lanka, en wel de grootste

Uw accommodatie bestaat uit uw aankomst-dek, een tent voor de nacht, bagage rek en komplete badkamer, toilet met waterspoeling en douche met warm en koud stromend water. Net buiten uw tent, maar binnen de 10,000 m2 van uw prive domein, vindt u een romantisch hemelbed om overdag of ‘ s avonds te ontspannen of te slapen en Sri Lanka’s eerste uw eigen bush badkuip, van waaruit u het uitgebreide grasland kunt overzien.Lees meer..

 

3. Sterrennachten met ons “sterren” hemelbed bij elke tent
Ahaspokuna is de enige accomodatie in Sri Lanka, en vermoedelijk in dit deel van de wereld, waar buiten iedere tent een hemelbed wordt aangeboden. Lees meer..

 

4. Lekker in bad terwijl u uitkijkt over de graslanden

Een badkuip met warm en koud water aansluiting, van waaruit u het grasland kunt overzien, hoort bij elke tent. U bent meer dan welkom hier op elk moment gebruik van te maken voor een complete verfrissende ervaring en in complete beslotenheid.Lees meer..

 

5. Wij hebben geen autoweg …dit betekent heerlijke rust, ver weg van alle dagelijkse geluidsoverlast.
Ahaspokuna is de enige all-suite accommodatie zonder nabijgelegen wegen en dat zorgt voor vrede voor  ‘wild life’, het milieu en ook voor u Lees meer..

 

6. Een uniek olifanten hek omringt de mensen, niet de dieren.
Er is een heel gezonde en tevreden groep olifanten die in de omgeving van Ahaspokuna leven en die vrij vaak langskomen om te zien hoe het met ons gaat. Ze doen dat sinds generaties en we zorgen ervoor dat wij hun pad niet blokkeren. En dus hebben we een omheining gebouwd om uw tent heen, voor Uw veiligheid, terwijl we het hele terrein vrij laten zodat de olifanten vrij kunnen rond lopen. Lees meer...

7. Geniet van ongekende bush walks, uniek in Sri Lanka

Een kort en gemakkelijke pad, een halve dag dan wel wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad, of een avontuurlijke dag wandeling, het kan allemaal in Ahaspokuna!

Volg de paden die gecreerd zijn door olifanten door prachtig natuurlandschap, bergketens, watervallen, graslanden en ook door afgelegen dorpjes, terwijl u de dieren en vogels van dichtbij kunt bewonderen. Op alle tochten wordt u begeleid door een professionele natuurkenner en ervaren bushman die sinds generaties in deze beboste gebieden leven.Lees meer...

 

ahaspokuna tented camps exterior

Accommodation

Wij beiden u waarschijnlijk het grootste besloten terrein van alle kampen, lodges en hotels in Sri Lanka....

Lees meer

 

 

 

trekking with ahaspokuna sri lanka

Trektochten

Onder professionele begeleiding is wandelen in de bush veilig. Op alle tochten wordt U begeleid door een professionele natuurkenner en ervaren bushman die hier thuis is.

Lees meer

 

 

Trekking home1

Gedurende onze wereldbekende bushwalks, wordt u begeleid door professionele natuurkenners en ervaren bushmen die sinds generaties in deze beboste gebieden wonen. Geniet van Sri Lanka’s beroemde warmte en gastvrijheid op z’n best en maak uw droom waar om eens in de wildernis te leven.

nature meditation at ahaspokuna

Prive bushwalks, yoga, meditatie, ayurvedische massage, kooklessen, op safari naar Udawalawe National park, prehistorische nederzettingen een een vergeten koninkrijk bezoeken …is het begin van uw belevenissen in Ahaspokuna.

hulan ella falls distance view

Verwen uw zintuigen met een concert van natuurgeluiden, de bewoners van de wijde graslanden, gevuld met een varieteit aan planten en kruiden – waarvan sommige medische waarde hebben –, grot gangen die gebruikt worden door olifanten die daar naar toekomen voor zout; water stroompjes en verborgen watervallen…en, temidden van een plethora van zoogdieren en vogels, ontdekt u de ware betekenis van ons bestaan.

 

 

Dit maakt allemaal uit van de essentie van Ahaspokuna – het is waarlijk een magische ervaring

ahaspokuna founder - anuruddha bandara

Het is hoog tijd dat wij als de stakeholders in toerisme, begrijpen wat onze verantwoordelijkheid is als het gaat om het creeren van accomodatie en uitgaven. We moeten niet onze creativiteit beperken en “en masse” naar dezelfde trekpleisters te vertrekken. We zouden de moed, de creativiteit en de durf moeten hebben om plekken te bezoeken die zelden bezocht worden en om successvolle, creatieve en duurzame touristische ervaringen te creeren. 

Dat is precise wat we gedaan hebben toen wij Ahaspokuna opzetten.

Anuruddha Bandara
Founder - Ahaspokuna Bush Walks Camp

 

Terug naar onze “roots”

De geschiedenis van Ahaspokuna is diep verbonden met de geschiedenis van

Sri Lanka en het is inderdaad een enerverende geschiedenis.
De wortels van ons land zijn diep verbonden met de geschiedenis van het voormalige, grootse Koninkrijk van

Kandy en de koloniale overheersing in die tijd, alsmede het heldhaftige verzet van de stad op de

heuvel en de bewoners tegen de buitenlandse aanvallen.  

De hoogtepunten van deze grootse geschiedenis omvat het ondertekenen

van een verdrag tussen de leiders van het hoogland met de kolonialen,

de daaropvolgende contract breuk door de kolonialen, de

Uva opstand door de leiders in het heuvel land, etc.

 

 

 

 

Guest Feedback

 

Van onze veelgestelde vragen…

Verschilt Ahaspokuna van enig ander safari camp concept in Sri Lanka?
Als het gaat om ambiance, service, en hoe de dag verloopt, zijn er een hoop overeenkomsten tussen Ahaspokuna Bush Walks Camp en een top niveau safari camp concept. Echter, het voornaamste verschil is hoe we de safaris organiseren. In elk ander safari camp in Sri Lanka, zou u in een safari jeep stappen en ochtend of avond safaris doen afhankelijk van het aantal dagen dat u daar verblijft; Maar met ons zijn uw safaris wandel safaris. Alhoewel 75% van onze clienten olifanten gezien hebben gedurende onze wandelingen, gebruiken we niet de term wandel safaris om verwachtingen te managen. Wij hebben voorkeur voor de term “Bush walk”..

 

Is it possible to do a safari to a national park from Ahaspokuna?
Yes, it's possible. If we measure direct, as the crow flies, Udawalawe National Park is located just about 15km away and it takes only about one hour and forty five minutes to get to it's entrance. Hence, it's very possible to do a safari in the Udawalawe National Park.

We recommend a morning safari, leaving the camp early morning, where you can get back to the camp for lunch, finishing a safari around 11 a.m.

 

 

 

Ahaspokuna Stories
We hebben slechts 3 Luxe Tenten en we zitten snel vol
Als U meer informatie wilt ontvangen of meteen wilt boeken, dat kan via onze on-line booking engine.

Beste prijs gegarandeerd.  
    
Phone (+94) 70 222 8 222   Send us an Inquiry      WhatsApp Number: +94 71 066 22 02

 


 ahaspokuna logo

A H A S - P O K U N A

In het Singhalese (de taal die in het algemeen gesproken wordt in Sri lanka) “Ahas” betekent “lucht” en “Pokuna” betekent “vijver” of “bad”. Ahaspokuna is zo vernoemd naar het meer daar, gelegen hoog op de heuvels, dat is gevuld met regenwater. Een voormalige nederzetting die was opgezet aan de rand van het meer werd vervolgens ook “Ahaspokuna” genoemd. Vandaag heeft de jungle het gebied waar mensen ooit woonden overgroeid en het kamp is nu een wildernis retreat for diegenen die iets anders willen beleven.
Ahaspokuna met Ecoteam