relaxing area of the suite tent at ahaspokuna

Indiana Jones - Bushwalk Programme (2N/3D) 

Wat u kunt verwachten

  • Uw eigen, besloten, luxe suite-tent met bed en hemelbed en bush badkuip
  • Prive dineren, met wijn, en meer
  • Lichte en gemiddelde wandelingen in de bush – de keuze is aan u
  • Bushwalk avonturen met begeleiding van een professionele en ervaren naturalist en bushman
  • De kans om het leven in het wild te kunnen zien en ervaren zoals onder meer olifanten, Sambar herten, stekelvarkens, miereneters etc.
  • Full-board accommodatie met een heerlijk Sri Lankaans menu
  • Fantastisch landschap en pure wildernis
  • Een verdiepende camping ervaring in het hart van de natuur
  • Verwennerij met ruimschoots avontuur midden in een nature reserve
  • Een fascinerende plek helemaal voor uzelf zodat u zich kunt ontspannen

 

 

trekking trails to ahsaspokuna

 

Programma

Dag 1

Aankomst:  Wij ontmoeten u op het afgesproken ontmoetingspunt om 12 uur ‘s middags en beginnen de korte wandeling naar het kamp. Uw baggage wordt door onze staf gedragen, zodat u van de omgeving en geluiden kunt genieten. De kamp manager heet u welkom in de lounge area van het kamp, en na uw ontvangst en informatie sessie kunt u in uw tent in-checken. U wordt geinformeerd en ontvangt aanwijzingen in verband met de tent alsmede de voorzieningen. Wanneer u gesettled bent, wordt de lunch geserveerd.

Na de lunch: Onze natuurkenner bespreekt het avond programma met u. Het is aan u of u het rustig aan wilt doen en het ruime terrein en de omgeving wilt verkennen, dan wel kiest voor een avontuurlijke wandeling van 2,5 – 3 uur door het grasland en het bos. Als het weer het toelaat, kunt u ook een verfrissend bad nemen in het natuurlijke rots zwembad aan de voet van de waterval.

Avond: Wij ontmoeten u wederom rond 6 uur op een uniek uitzicht punt van waaruit u van een prachtige zonsondergang kunt genieten, die zo uniek is, dat geen camera deze eer kan aandoen.

Borrel en avondeten: Neem een ontspanned bad in uw bushbadkuip en ontmoet ons bij het kampvuur voor een drankje, diner en verhalen rond het kampvuur onder de sterrenhemel.

Na het avondeten: Eindig een heerlijke en avontuurlijke dag met een onstpannend avondwandeling. Als u er zin in heeft, kunt samen de schuilplaats bij de waterdrinkplaats bezoeken voor een grootse ervaring met het nachtelijk wildlife in vergezeld van een fris, nachtelijk tropisch briesje. Of ga naar uw suite tent of hemel bed, in het gezelschap van biljoenen sterren.

 

Dag 2

Voor het ontbijt: We starten de begeleide natuurwandeling vroeg, voor het ontbijt, om 06:30. Deze bush wandeling duurt ongeveer een uur – u kunt kiezen moedig te zijn, of van uw slaap te genieten en ons om 7:30 bij het ontbijt te ontmoeten.

Na het ontbijt: We vertrekken voor een drie uur durende bushwalk, door de grasvelden en diep in het bos. Als het weer het toelaat, is een verfrissende duik bovenaan de Gan Ella waterval zeker inbegrepen.

Lunch: We arriveren rond 1 uur weer in het kamp voor de lunch. U kunt zonnebaden op uw dagbed, relaxen in de bush badkuip of wegdromen in uw hangmat in uw eigen ‘tuin’, om energie op te doen voor uw avondwandeling.

Avond: Onze avond tocht duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur en via een pad gemaakt door olifanten door de graslanden en bossen.

Of

U kunt de avond tocht overslaan en genieten van de natuur in Ahaspokuna en de directe omgeving op eigen gelegenheid.

Dag 3

Ochtend: Had u besloten om langer te slapen op dag 2, natuur trek in de vroege ochtend? Nu heeft u uw kans om alsnog te ervaren hoe het bos tot leven komt gedurende de zonsopgang in Ahaspokuna! Vertrek voor uw vroege ochtendwandeling om 6:30 en weer terug in het kamp rond 7:30 voor een heerlijk ontbijt.

Na het ontbijt: Soms kan afscheid nemen uitgebreid en leuk zijn, en dat is precies wat diegenen die het kamp vertrekken mogen verwachten! Uw afscheidswandeling is een 20-minuten durend tochtje waarbij u rond 300 meter afdaalt, en terugkeert naar het punt waar wij u voor het eerst ontmoet hebben. Dit is waar we afscheid nemen en waar u de wereld van Indiana Jones achter u laat…tot de volgende keer!

 


We hebben slechts 3 Luxe Tenten en we zitten snel vol
Als U meer informatie wilt ontvangen of meteen wilt boeken, dat kan via onze on-line booking engine.

Beste prijs gegarandeerd.  
    
Phone (+94) 70 222 8 222   Send us an Inquiry      WhatsApp Number: +94 71 066 22 02

 


Ahaspokuna Stories ahaspokuna logo

A H A S - P O K U N A

In het Singhalese (de taal die in het algemeen gesproken wordt in Sri lanka) “Ahas” betekent “lucht” en “Pokuna” betekent “vijver” of “bad”. Ahaspokuna is zo vernoemd naar het meer daar, gelegen hoog op de heuvels, dat is gevuld met regenwater. Een voormalige nederzetting die was opgezet aan de rand van het meer werd vervolgens ook “Ahaspokuna” genoemd. Vandaag heeft de jungle het gebied waar mensen ooit woonden overgroeid en het kamp is nu een wildernis retreat for diegenen die iets anders willen beleven.
Ahaspokuna met Ecoteam