• ahaspokuna camp night scenic view
    The ultimate escape into an ancient wilderness contrasted with all the luxuries of modern-day

Wat onderscheidt Ahaspokuna van welke andere accomodatie da nook

1. Een uitgestrekt terrein met ongekende beslotenheid
Wij bieden u zo’n 10,000 m2 prive terrein; vermoedelijk het grootste in deze categorie in welk wildlife camp, lodge, hotel of andere accomodatie in Sri Lanka.
Binnen dit ruime terrein, vind u ruimschoots leefruimte met gezellige prive plekjes om te lezen, te relaxen, te mediteren, of yoga te doen. Maar wat Ahaspokuna onderscheidt van andere accomodatie in Sri Lanka, is het sterren hemel bed and de bush badkuip die bij ieder tentonderkomen inbegrepen is.

2. De aller-eerste “Suite Tent” in Sri Lanka, en wel de grootste
Uw accommodatie bestaat uit uw aankomst-dek, een tent voor de nacht, bagage rek en komplete badkamer, toilet met waterspoeling en douche met warm en koud stromend water. Net buiten uw tent, maar binnen de 10,000 m2 van uw prive domein, vindt u een romantisch hemelbed om overdag of ‘ s avonds te ontspannen of te slapen en Sri Lanka’s eerste uw eigen bush badkuip, van waaruit u het uitgebreide grasland kunt overzien.

3. Sterrennachten met ons “sterren” hemelbed bij elke tent
Ahaspokuna is de enige accomodatie in Sri Lanka, en vermoedelijk in dit deel van de wereld, waar buiten iedere tent een hemelbed wordt aangeboden.
Dit grote en luxe hemelbed, op een houten ondergrond, is een geweldig plekje om gedurende de dag met een goed boek weg te dommelen of van de zon te genieten temidden van de vlinders, in complete rust.

4. Lekker in bad terwijl u uitkijkt over de graslanden
Een badkuip met warm en koud water aansluiting, van waaruit u het grasland kunt overzien, hoort bij elke tent. U bent meer dan welkom hier op elk moment gebruik van te maken voor een complete verfrissende ervaring en in complete beslotenheid.
Terwijl uw bad “dienaar” uw boek en glas wijn stabiel houden, geniet u van een waarlijke ‘al fresco’ bad in het wild, in het open veld, op elk moment van de dag.

5. Wij hebben geen autoweg …dit betekent heerlijke rust, ver weg van alle dagelijkse geluidsoverlast.
Ahaspokuna is de enige all-suite accommodatie zonder nabijgelegen wegen en dat zorgt voor vrede voor  ‘wild life’, het milieu en ook voor u. Wij ontmoeten u op een van te voren afgesproken punt en wij begeleiden u dan gedurende een wandeling van 20 minuten voordat u in uw nieuwe thuis in de jungle aankomt. Al uw baggage wordt door onze behulpzame medewerkers gedragen.

6. Een uniek olifanten hek omringt de mensen, niet de dieren.
Er is een heel gezonde en tevreden groep olifanten die in de omgeving van Ahaspokuna leven en die vrij vaak langskomen om te zien hoe het met ons gaat. Ze doen dat sinds generaties en we zorgen ervoor dat wij hun pad niet blokkeren. En dus hebben we een omheining gebouwd om uw tent heen, voor Uw veiligheid, terwijl we het hele terrein vrij laten zodat de olifanten vrij kunnen rond lopen.

7. Geniet van ongekende bush walks, uniek in Sri Lanka
Een kort en gemakkelijke pad, een halve dag dan wel wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad, of een avontuurlijke dag wandeling, het kan allemaal in Ahaspokuna!
Volg de paden die gecreerd zijn door olifanten door prachtig natuurlandschap, bergketens, watervallen, graslanden en ook door afgelegen dorpjes, terwijl u de dieren en vogels van dichtbij kunt bewonderen. Op alle tochten wordt u begeleid door een professionele natuurkenner en ervaren bushman die sinds generaties in deze beboste gebieden leven.


We hebben slechts 3 Luxe Tenten en we zitten snel vol
Als U meer informatie wilt ontvangen of meteen wilt boeken, dat kan via onze on-line booking engine.

Beste prijs gegarandeerd.  
    
Phone (+94) 70 222 8 222   Send us an Inquiry      WhatsApp Number: +94 71 066 22 02

 


Ahaspokuna Stories ahaspokuna logo

A H A S - P O K U N A

In het Singhalese (de taal die in het algemeen gesproken wordt in Sri lanka) “Ahas” betekent “lucht” en “Pokuna” betekent “vijver” of “bad”. Ahaspokuna is zo vernoemd naar het meer daar, gelegen hoog op de heuvels, dat is gevuld met regenwater. Een voormalige nederzetting die was opgezet aan de rand van het meer werd vervolgens ook “Ahaspokuna” genoemd. Vandaag heeft de jungle het gebied waar mensen ooit woonden overgroeid en het kamp is nu een wildernis retreat for diegenen die iets anders willen beleven.
Ahaspokuna met Ecoteam